Q&A
Află răspunsuri la cele mai importante întrebări despre program, iar dacă ai întrebări, scrie-ne la fatchallenge@impacthub.ro.
Ce înseamnă food and agri tech în acest program?
Iată câteva domenii pe care le poți adresa cu startup-ul tău. Domeniile sunt exemple și știm că pot exista teme la care nu ne-am gândit. Dacă ai o idee inovatoare care folosește tehnologia în agricultură sau industria alimentară, înscrie-te.
- Calitate și trasabilitate (siguranța alimentelor, calitatea plantelor și a alimentelor)
- tehnologia agriculturii (agricultura de precizie, sănătatea animalelor, agricultură verticală și interioară)
- Noi canale de distribuție (distribuție directă, restaurante digitale, noi vehicule de livrare)
În ce stadiu de dezvoltare trebuie să fie ideea mea?
Programul se adresează antreprenorilor la început de drum, care au doar o idee de business sau un prototip, dar care nu sunt încă lansați pe piață.
Care este procedura de selecție în program?
După completarea formularului de înscriere, împreună cu un board de specialiști de business sau de profil vom analiza toate aplicările și te vom contacta în cazul în care vom avea întrebări în legătură cu aplicarea ta. Dacă ești selectat pentru a merge mai departe în bootcamp-ul din 31 ianuarie-1 februarie, vei afla până pe 23 ianuarie, când vom anunța pe site și pe pagina noastră de Facebook.
Care sunt criteriile de selecție?
De-a lungul tuturor etapelor, criteriile de selecție sunt:
Impact: Impactul soluției propuse
Fezabilitate: din punct de vedere tehnologic și financiar
Echipa: motivarea și capacitatea acesteia de a executa
Inovarea: soluția aduce ceva nou în domeniul în care creează impact
Cum se derulează programul?
După completarea formularului și interviul cu juriul, vom selecta aproximativ 15 echipe care să participe la bootcamp-ul din 31 ianuarie – 1 februarie. Aici te vom ajuta să îți definești modelul de business și un plan pentru următoarele 6 luni. Vei prezenta la finalul celor 2 zile planurile tale în fața unui juriu format din experți și care vor alege 6-8 echipe, care sa intre în programul de pre-accelerare.
În perioada februarie – iulie 2020, vei participa la întâlniri online de monitorizare a evoluției, vei primi feedback de la experți și oameni din industrie în două întâlniri fizice (în București) și vei putea accesa resurse educaționale (webinarii, articole, evenimente) care să te susțină în conectarea la un mediu antreprenorial și la informații utile, atât la nivel de business, cât și specifice domeniului ideii tale.
La final, ne întâlnim pentru o prezentare publică la Demo Day, la care vor participa potențiali clienți, parteneri sau investitori și care îți va aduce mai multă vizibilitate, ajutându-te să te poziționezi ca un nou jucător important în domeniul food & agri.