Ce este Food & Agri Tech Challenge?

Despre program 

Food & Agri Tech Challenge este o inițiativă Impact Hub Bucharest și EFSE de susținere a antreprenorilor care își doresc să aducă schimbări inovatoare prin tehnologie în industria alimentară și în agricultură. Cu o componentă de bootcamp și una de pre-accelerator de 6 luni, Food & Agri Tech Challenge ajută antreprenorii să înțeleagă oportunitățile oferite de cele două industrii și accelerează procesul de creștere de la idee la prototip validat și intrare în piață.

Prin Food & Agri Tech Challenge, contribuim la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din România, în special în industria alimentară și agricultură, construim o comunitate de startup-uri care oferă soluții tech în aceste domenii, punem bazele unor activități replicabile și generăm know-how care poate duce la inovație și creștere a ecosistemului.

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate din România, în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborativ și pentru echipe în 3 spații din capitală, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu spații de cowork și comunități de business și antreprenoriat în peste 110 de locații de pe 5 continente.

Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) are scopul de a stimula dezvoltarea economică și prosperitatea în țările din Europa de Sud-Est și Regiunea Europeană de Vecinătate. EFSE cooperează cu instituțiile de creditare partenere locale pentru a face față necesităților de finanțare ale întreprinderilor micro și mici și ale gospodăriilor private cu venit redus.

Facilitatea de Dezvoltare EFSE (EFSE DF) este o facilitate de asistență tehnică lansată în anul 2006 care funcționează în mod independent de EFSE în baza unui acord fiduciar conform legislației Luxemburgului. Scopul EFSE DF este de a oferi o asistență tehnică eficientă, dedicată și inovatoare pentru a maximiza impactul finanțării oferite de Fond în țările în care activează.

Lucrând împreună cu organizațiile locale care promovează proiecte de incubare și accelerare, EFSE DF oferă antreprenorilor și noilor afaceri dezvoltate de aceștia expertiză, resurse, mentorat, oportunități de networking, sprijin financiar și alte mijloace necesare pentru transformarea ideilor bune în afaceri de succes. Astfel, EFSE DF și partenerii săi contribuie la crearea unui ecosistem în care antreprenorii pot să prospere, fiind ghidați de spiritul EFSE, un Fond cu adevărat antreprenorial.